Vertikale radiatorer i moderne indretning

Vertikale radiatorer i moderne indretning

Modernismen er en bevægelse inden for arkitekturen, som opstod i 1920erne. Modernismen karakteriseres af en skrabet og geometrisk enkel arkitektur, fri for ornamenter, hvor det er selve formerne og konstruktionen, der står for den arkitektoniske og kunstneriske værdi. Friske, rene linjer, minimalistiske men levende, kendetegner en moderne indretning. Denne indretningsstil med glatte overflader og stilrene rum kan let accentueres med nogle af vores moderne vertikale radiatorer. Gerne kombineret med stærke farver.

Inspiration vertikale radiatorer

Kos V og Faro V er vertikale radiatorer med en helt glat front, som skaber et rent indtryk af tidløs elegance. Det smukke topgitter og de afrundede sidepaneler sørger for, at linjerne holdes rene fra alle vinkler. De fås i mange forskellige farver, og Kos V også i blankt rustfrit stål. En smukt designet håndklædetørrer af rustfrit stål fås som tilvalg. Det dristige design tjener ikke kun til at skabe en følelse af højde, præcist som andre lodrette indretningselementer, men radiatoren er også en kraftig varmekilde i rum med begrænset vægplads.

Purmo-kontor-Kos-spegel-modern-1024x683

Kos V med et spejl, der er limet på, udnytter overfladen maksimalt.

vertikale radiatorer
Faro V fra Purmo

Den glatte, blanke overflade på forsiden af den vertikale designradiator Paros fortsætter uafbrudt til de bløde linjer på sidepanelerne og hele vejen rundt. Dette opsigtsvækkende træk gør Paros uimodståelig at røre ved og er et naturligt samtaleemne til alle værelser i dit hjem. Et valgfrit praktisk håndklædestativ i rustfrit stål tilføjer ekstra funktionalitet til denne radiators smukke form.

Purmo-Kos-red-kitchen-modern-1024x683

Tinos rene og markante linjer skaber et klart æstetisk udtryk. Tinos er en dekorativ vertikal radiator i moderne design. Med en stor plan front og med lige sider, som dækker for den nyeste teknologi. Rene kanter og hjørner, lige linjer og glatte flader. Tinos er indbegrebet af design, og det tætteste vi er kommet på, hvad man kunne kalde ´strålende kunst´. Tinos er monteret bare 10 mm fra væggen og er en diskret skønhed, der kan skræddersys til at opfylde dine unikke krav til størrelse, farve og finish. Designet passer til alle rum, uanset om man er til romantik, den klassiske stil eller til stilren, moderne minimalisme. Derudover kan man vælge mellem mere end 70 farver, så du finder altid en nuance, der passer præcis til dit interiør.

Purmo Tinos

Læs mere om radiatorer i design >>

Gammeldagse elementer i din boligindretning

Gammeldagse elementer i din boligindretning

Uanset om du når du renoverer en gammel bolig vil bevare det oprindelige udtryk eller du vil tilføre lidt retro i din moderne boligindretning, så er Delta gammeldagse elementer noget for dig. Vælg farve, størrelse og længde samt enten vandret eller lodret placering. Nyd komforten fra en moderne varmekilde med det traditionelle designs visuelle tiltrækning.

Sektionsradiator – gammeldagse elementer i moderne produktion

Delta Laserline, en klassisk designer opdatering til det 20ende århundrede er et udsøgt tilskud til dit hjem. Nogen siger at den ser ud som en radiator skal se ud, andre siger at den forener fortiden med det moderne. Delta er en elegant vandbaseret sektionsradiator som forener moderne byggekunst med traditionel opvarmningsteknik.

Lasersvejsning udelukker praktisk taget alle svejselinjer og giver en garanteret glat overflade. Indeni radiatoren hindrer lasersvejsningen at svejserester samler sig, og herved mindskes friktion og rust. Resultatet er en mere lydløs og mere effektiv radiator som holder længere. De D-formede profiler som har givet Delta Laserline sit navn er ikke bare dekorative, de forbedrer også præstationen med op til 10 % i sammenligning med konventionelt design.

Delta Twin kan også forsynes med en elpatron. En håndklædestang følger med radiatoren.
Delta Twin kan også forsynes med en elpatron. En håndklædestang følger med radiatoren.

skifte opvarmning i ældre hus

Det vigtige er, at Delta gammeldagse elementer gør det muligt for dig at få præcis den radiator du ønsker dig. Lang, kort, lodret eller vandret – og i den farve du ønsker. Den passer godt både i renoveringsprojekter og nye projekter. Udover at den findes i 28 forskellige højder kan du som tilvalg få den i præcis den højde du ønsker imellem 300 og 3000 mm.

Delta Laserline passer også til steder hvor der er høje hygiejne og et meget rent miljø. Delta Laserline er blandt andet blevet tildelt det tyske certifikat BAGUV og Hygiejne.

Delta Laserline gammeldagse elementer kan også bestilles som buede og vinklede modeller f. eks. til buede vægge eller hjørner.

Stilrent med sort-hvid køkkenindretning

Stilrent med sort-hvid køkkenindretning

En minimalistisk køkkenindretning er fortsat meget populær. Nøgleordene “Less is more”, med lige linjer, få udvalgte møbler og rene overflader skaber et stramt, stilrent indtryk. Vælger man desuden sort-hvidt, bliver køkkenindretningen om muligt endnu mere tidløs. Ofte ser man skjulte, indbyggede køkkenmaskiner, helstøbte bordplader og højglansgulve i f.eks. marmor. Skab kontraster med accentfarver eller geometriske mønstre på udvalgte møbler, kakler eller tekstiler. Ønsker man et lidt varmere udtryk, kan man introducere forskellige naturmaterialer som træ, messing eller kobber. Eller hvorfor ikke installere en funktionel designradiator, som giver en dejlig komfortvarme i hele køkkenet. Alt dette er værd at overveje ved køkkenindretning.

Køkkenindretning og Designradiatorer

Køkkenet er en vigtig del af hjemmet, og der kræves en pålidelig varmekilde til at skabe en god komfort. Denne vertikale designradiator er konstrueret til at komplettere køkkenets varmebehov. Delta Twin har en blød og smidig formgivning, hvilket gør den til en funktionel og stilren indretningsdetalje. Twin kan endda udstyres med en el-patron, så den også giver komfortvarme i sommerhalvåret.

Delta er en serie af elegante designradiatorer til vandbåren varme. Disse eksklusive radiatorer karakteriseres af en spændende formgivning kombineret med optimal funktion. Delta-serien giver virkelig inspiration til køkkenindretning og er et blikfang i ethvert unikt miljø. Produkternes hovedformål er givetvis at skabe et behageligt indeklima, men de skal samtidig være attraktive og give rummet en særlig karakter. Designsortimentet er en videreudvikling af den elegante og tidløse sektionsradiator Purmo Delta, som tilbydes i et meget stort basissortiment.

Køkkenindretning og Designradiatorer
Designradiatoren Kos fås i flere farver fra stærke pastelfarver til matte strukturfarver.

 

Den glatte overflade på forsiden af den vertikale designradiator Paros fortsætter uafbrudt til de bløde linjer på sidepanelerne og hele vejen rundt. Dette opsigtsvækkende træk gør Paros uimodståelig at røre ved og er et selvfølgeligt samtaleemne til alle fester. Et valgfrit praktisk håndklædestativ i rustfrit stål tilføjer yderligere funktionalitet til denne radiators smukke form.

 

Hvorfor designerradiatorer?

Hvorfor designerradiatorer?

Hidtil er radiatorer blevet betragtet som en nødvendighed i ethvert hjem, men de skulle være så lidt synlige som muligt. Denne holdning har vi haft alt for længe. Radiatorer er ikke bare anordninger til at forsyne os med et varmt og rart indeklima året rundt. Det handler i lige så høj grad om at udvikle løsninger som udgør en integreret del af indretningen. Derfor har vi taget initiativ til at gennemføre et holdningsskift. Vi har skabt designerradiatorer som ikke bare giver komfort i hjemmet, men også bidrager til den stil og atmosfære du ønsker at skabe i dit hjem.

Flere valgmuligheder

I dag går trenden i retning af at skabe et hjem med individuelle og personlige løsninger. Der er ingen regel om at radiatorer og andre varmekilder skal nedtones og skjules i hjemmet. Der er varmekilder, som tilgodeser forskellige smag og behov. Vi har produkter som passer til din personlige stil og matcher din indretning, ikke bare med tanke på teknik og funktion, men også i form af stil og farve.

Lodrette designerradiatorer

Lodrette designerradiatorer er designet med tanke på æstetikken. Hvilken model du vælger afhænger selvfølgelig af smag, men man bør også tage hensyn til faktorer som hvor de skal indrettes henne og hvilket budget man arbejder med. Hvis den lodrette radiator skal placeres på en fremtrædende plads i et rum, hvor man opholder sig meget til daglig kunne man vælge en dekorativ model som Purmo Kos V eller Purmo Faro V. De findes i over 70 forskellige farver. Derfor kan man udover at udnytte hver en flade også opnå en usædvanlig effekt i sin indretning. De lodrette designerradiatorer passer fint ved siden af store vinduespartier eller hvor der er lidt lodret vægplads.

Kos-V_C

Designerradiatoren Kos er kendetegnet ved et minimalistisk design med et helt glat frontpanel, let buede sider og rene linjer. Et godt valg er modellen med ”rustfri overflade”, det vil sige rustfrit stål som matcher indretningen i moderne køkkener, hvor der findes meget rustfrit stål i de hårde hvidevarer perfekt. Den lodrette radiator Faro sætter et specielt præg på en mere klassisk indretning, og passer til dem som ønsker en mere elegant stil. Frontpanelet på denne radiator er rillet og giver et lettere udtryk. Den virkelig smart i stærke farver, som en kontrast til vægfarven. Modellen Faro i rustfri model giver et mere moderne udtryk i din indretningsstil. Er budgettet lidt mindre kan du vælge en standard Purmo Lodret i en farve efter dit ønske.

Purmo Tinos

Hvis du vil læse flere artikler kan du følge os på Facebook

Radiatorer som designelementer

Radiatorer som designelementer

I dag vælger mange gulvvarme, når de bygger et nyt hus. Ofte af “æstetiske” årsager, da varmen bliver usynlig og man ikke behøver at tage hensyn til radiatorer ved møbleringen. Denne trend fortsætter, men er ikke længere det eneste alternativ i moderne bygninger. Argumentet for varme gulve er heller ikke længere lige så stærkt, da de velisolerede huse og lavtemperatursystemerne i dag medfører, at gulvet ofte opretholder en lavere ydertemperatur end fødderne. Oplevelsen af varme gulve er stærkt knyttet til gulvmaterialet og dets varmeledningsevne.

Radiatorerne har udviklet sig meget siden de klodsede varmeelementer for 40 år siden. Moderne radiatorer fungerer udmærket i lavtemperatursystemer, hvilket er en fordel især i renoveringsobjekter, hvor det ikke altid er muligt at installere gulvvarme. Radiatorer har desuden en masse andre fordele i moderne hjemmeindretning. Radiatoren modvirker effektivt kuldebroer fra vinduerne, hvilket naturligvis er ekstra vigtigt på kolde vinterdage. Desuden afgiver radiatoren en behagelig strålingsvarme, hvad der har vist sig som en meget vigtig parameter for, hvordan mennesket oplever varme. Det er lidt som at sidde foran et varmende bål.

Vertikale løsninger, sektionsradiatorer og lave konvektorer – Radiatorer som designelementer

Designradiatorer findes i flere versioner, for eksempel som vertikale løsninger, sektionsradiatorer og lave konvektorer. Desuden findes der over 70 forskellige farver at vælge imellem. Så hvorfor ikke gøre radiatoren til en del af indretningen.

Vertical er en klassisk panelradiator, som er blevet vendt lodret for at udnytte vægpladsen bedst muligt. Det kan være et spørgsmål om plads eller om smag – Vertical er løsningen i begge tilfælde. Den samme varmeeffekt, design og konstruktion i høj kvalitet, designet med 90 graders bøjning. Vertical fås også med tilbehør såsom en håndklædestang, der gør den ekstra praktisk og anvendelig.

Skift varmesystem i boligforening
Purmo Vertical

Radiatorer

For at modvirke kuldebroer kan sektionsradiatoren Delta H eller den vertikale designradiator Faro V være gode alternativer.

Læs mere om radiatorer i design >>

Servicering af gamle radiatorer eller skift til nye?

Servicering af gamle radiatorer eller skift til nye?

Servicering af gamle radiatorer eller skift til nye radiatorer, hvad kan bedst betale sig i længden?

En radiator holder længe, alt for længe. De er så holdbare at vi til og med er begyndt at male dem, udskifte termostater og rørdele, dække dem ind med radiatorskjulere og servicere dem indtil det ikke er muligt at skaffe reservedele – og så udskifter vi dem.

En vandbaseret radiator er som oftest lavet af stål, som oftest 100 %. Stålet er slidstærkt og bæredygtigt. Små skrammer i lakken kan let repareres og hvis du fjerner støv fra radiatoren kan du klare dig i årtier med den samme. Lige som du renoverer facaden, udskifter køkkenskabene og tapetet så er det også let at udskifte radiatorerne.

Lad dig inspirere af det enorme sortiment af vandbaserede designerradiatorer på www.purmo.dk. Spørg en VVS-installatør til råds når du skal skifte ud. Det er let for vedkommende at se hvilken størrelse og tilslutning der er behov for ved servicering af gamle radiatorer.

Tips! Servicering af gamle radiatorer eller skift til nye radiatorer?

  1. Hvis du vil pifte et rum op, så tøv ikke med at overveje radiatoralternativet! Det er lettere end du tror at udskifte radiatorer. Det handler både om hvad der kan betale sig og om hvordan du vil indrette dig!
  2. Hvis du skal renovere hele dit varmesystem kan det godt betale sig at udskifte radiatorerne også. Nutidens moderne radiatorer er energieffektive og tilpassede et lavtemperatursystem. De bør dimensioneres i forhold til varmekilden, for eksempel geotermisk varme eller luft-luftvarmepumpe for at kunne arbejde energieffektivt til dit varmesystem. Vi har modeller til enhver pengepung og indretning.

Hvordan man vælger den rigtige varme til badeværelset

Hvordan man vælger den rigtige varme til badeværelset

Det vigtigste rum at holde varmt er badeværelset hvor vi tager brusebad og forbereder os på dagen. Det er også stedet til refleksion imens man tager et langt afkoblende bad efter en lang arbejdsdag. Det ganske enkelt stedet hvor komfort er et absolut must. Så hvordan vælger man den rigtige varme til badeværelset?

Badeværelset er et af de mest benyttede rum i alle hjem. Det benyttes dagligt, og samtidig er det det eneste rum hvor gulvet regelmæssigt udsættes for vand fra brusebad mv. sammen med kondensfugt grundet varme. Gulvvarme kan sætte en stopper for dette problem.

Gulvvarmen tørrer vandet op og giver et dejligt og tørt badeværelsesgulv. I vådrum med keramiske overflader er det normalt at supplere med komfortvarme fordi de opleves som kolde*. Hvis du er ude efter den ultimative luksus i dit badeværelse, så kombiner din gulvvarme med en elegant håndklædetørrer. En håndklædetørrer er ikke bare bare en praktisk foranstaltning, den kan også være kilde til komfort og nydelse. Hvordan den skal se ud kan være et nok så vigtigt valg at træffe.

Foretrækker du minimalistiske rene linjer eller er du mere til klassiske afrundede former? Skal håndklædetørreren installeres i et stort familiebadeværelse eller på et gæstetoilet? Håndklædetørrere er designede til at opfylde kravet om en velfungerende elegant indretningsdetalje, som foruden at give dejligt varme håndklæder også giver en behagelig varme i badeværelset. Purmos badeværelsestadiatorer er kan afhængigt af modellen også kobles til centralvarmesystemet.

Vandbaserede håndklædetørrere – Varme til badeværelset

De vandbaserede håndklædetørrere fra Purmo kan kobles direkte til et centralvarmesystem og dækker i mange tilfælde varmebehovet i hele badeværelset. En praktisk ethulsventil (PVB) muliggør både 1-rørs og 2-rørs tilkoblinger. En del vandbaserede håndklædetørrere kan også udstyres med en elpatron. Elpatronen leveres både som fast installation eller til at montere med et stik til stikkontakten. Alle elinstallationer bør udføres af en autoriseret elmontør. Man kan vælge imellem en helt elektrisk udgave eller en kombineret udgave, hvor elpatronen fungere som ekstra tilbehør til den vandbaserede udgave.

Leros

 

Gulvvarme i badeværelset?

Når man bygger huse i dag har over halvdelen af det beboede areal gulvvarme. Gulvvarme er usynligt og bekvemt for beboerne og strålevarmen giver en behagelig varmefornemmelse. Det som er standard i nybyggeri voldte tidligere problemer. Derfor giver det også problemer ved renovering og modernisering af eksisterende bygninger grundet den gulvhøjde som kræves.

 

Konvektor kontra radiator

Konvektor kontra radiator

Radiatorer er verdens mest kendte, benyttede og afprøvede varmeafgivere. Radiatorlegemet som oftest produceres i stål svejses sammen til en lukket enhed der fyldes med væske ved selve monteringen. Det vandbaserede panel afgiver strålevarme, “radiation” på engelsk. Purmo panelradiatorer producere af koldstål og leveres såkaldt kompaktudførte, hvilket indebærer at sidepladerne og topristen er fabrikmonterede. Purmo radiatorerne egner sig til lukkede vandbaserede varmesystemer dvs. fri ilttilførsel er ikke mulig. Disse radiatorer egner sig meget godt til lavtempertursystemer med f.eks. varmepumpe. Radiatorernes vandvolumen er relativt lille og konvektionsydelsen stor. Disse egenskaber i fællesskab betyder hurtig reaktionsevne og god energiøkonomi. Og i sammenligning med konvektorer? Konvektor kontra radiator – hvad er forskellen?

Konvektor vs radiator

Nullernes arkitektur med åbne løsninger og store vinduespartier stiller specielle krav til opvarmningen. Med langt færre vægge man kan montere radiatorer på og de store glaspartier som kræver varme for at hindre træk så er konvektoren den optimale løsning. Det lille effektive og elegante design klarer det store varmebehov.

Purmo Kon er en mere robust konvektor produceret i stål. Stålkonstruktionen er kraftig og gedigen, hvilket gør Purmo Kon en ideel varmekilde i offentlige miljøer med store glaspartier og åbne løsninger, hvor den er mere udsat. Eksempler er skoler og restauranter. For at bevare den elegante rørinstallation er Purmo Kon forsynet med en integreret ventilkobling som suppleres med ventilindsats og termostat for at skabe et behageligt indeklima.

Purmo Kon konvektor

Konvektorerne er oftest mindre og lavere end radiatorerne. De er identiske på for- og bagside tiltænkt til montering foran glaspartier. De kan monteres stående på gulv, uden vægbeslag. Alt dette kombineres med en meget god varmeafgivningsevne.

Undgå træk og kuldenedfald fra vinduer

Undgå træk og kuldenedfald fra vinduer

Når luften bevæger sig indendørs kalder vi det træk. Trækken transporterer varmen væk fro vores hud og derfor føles det køligt. Varmeafgivelsen afhænger af lufthastigheden omkring os, og ved den mindste lille øgning af lufthastigheden omkring os øges varmeafgivelsen fra kroppen betydeligt. Høje lufthastigheder kan skyldes træk fra for eksempel vinduerne eller skyldes kolde gulve eller vægge. Træk er især almindeligt under vinduerne da det nedkølede glas afkøler luften. Den kolde luft som er tungere end den varme falder ned og lægger sig over gulvet som en kolde måtte der afkøler gulv og fødder. En person som sidder nær vinduet kan opfatte denne kolde luft som træk. Man kan modvirke dette ved at placere en radiator under vindue, hvor radiatoren vil afgive en modsatrettet opadgående varm luftstrøm. For at opnå et indeklima der føles trækfrit skal lufthastigheden ikke være højere end 0.10-0.15 m/s.

Undgå træk – placering af en radiator er under et vindue

Den bedste placering af en radiator er under et vindue, for at modvirke kolde luftstrømme. Radiatorens strålevarme kompenserer for kulden fra de koldere vinduer og du kan undgå træk.

Det er også en mulighed at placere radiatorer på indervægge, og det kan til tider være en fordel hvis det kniber med plads under vinduet. Imidlertid er det ikke en ideel løsning energimæssigt, fordi der er et større varmespild.

Purmo Plan Ventil Compact leveres med integreret ventilsystem, hvilket muliggør tilslutning nedefra. Forsynet med ialt 6 anboringer. Med den flade panelfront og skjult rørføring er Plan Ventil Compact en enkel og visuelt elegant radiator. Top- og sidepaneler giver den et diskret udseende.  Den fås i 5 højder og mange længder, og den er det ideelle valg til den minimalistiske boligindretning. Den fås i mange farver, blandt andet 5 metallic nuancer. Der er farver til enhver boligindretning.

PR_Vertical-Panel-radiators_2010

Lodrette og vandrete radiatorer som placeres på indervægge eller ved siden af vinduer giver imidlertid en behagelig følelse af varme når man går forbi dem. Denne type installationer har desuden ofte også en arkitektonisk dekorativ funktion.

Faro V er det ideelle valg, når du vil udnytte væghøjden. Faro V:s profilerede front fremhæver de opadstræbende linjer, mens de afrundede sidepaneler giver den et rent og behageligt udseende fra alle vinkler. Designet tjener ikke blot det formål at skabe en fornemmelse af højde som alle andre lodrette indretningselementer. Den er også en kraftfuld varmekilde på steder, hvor vægpladsen er begrænset. En attraktiv måde at opvarme dit hjem på.

 

Vil du læse mere, så følg os på Facebook!

Dimensionering af radiatorer – en hel videnskap eller?

Dimensionering af radiatorer – en hel videnskap eller?

Dimensionering af radiatorer er ikke en hel videnskap, men den endelige beregning bør altid udføres af en lokal autoriseret installatør eller VVS-er. Til et gennemsnitshus i det nordiske klima med standardisolering og en taghøjde på 2,40-2,50 meter er effektbehovet cirka 70-75 W pr kvadratmeter gulvareal. For hus med andre taghøjder kan du regne med et effektbehov på 30 W pr kubikmeter. Med hensyn til gulvvarme kan det i nogle tilfælde være en fordel af regne med en bruttoeffekt på 100 W/m2 for at opnå den bedste funtkion. Beregningen gælder som skrevet for huse i nordisk klima, men kan variere en del afhængigt at husets tilstand.

Værktøj til dimensionering af radiatorer

Purmo tilbyder et enkelt værktøj til beregning af den rigtige radiatorstørrelse med vandbaseret radiatorvarme. Værktøjet er endda vejledende for det endelige køb samt forbrug. Den endelige beregning bør altid udføres af en lokal autoriseret installatør eller VVS-er. Her finder du formelen. Se link til Purmos helt enkle værktøj her...

Elradiatorer beskrives efter deres watt forbrug. For yderligere information om elforbrug i forskellige huse og klimazoner bør du kontakte din lokale elektriker eller energirådgiver.

For flere lignende artikler, følg os på Facebook!