Lavtemperaturradiatoren Belize E2 til renoveringsprojekter

Lavtemperaturradiatoren Belize E2 til renoveringsprojekter

Juha Sonck fra Borgå (Finland) anskaffede sig nye radiatorer til lave temperaturer af modellen Belize E2, da han var i gang med at renovere et gammelt træhus. Han havde egentlig tænkt sig at installere Purmos glatte Plan Compact -radiatorer, men efter at have set de nye Belize E2-radiatorer til lavere temperaturer på Purmos hjemmeside, besluttede Juha sig for at bruge Belize E2 i stedet.

Spar på energien med luftradiatoren Belize E2

– Vi bruger en luft-/vand-varmepumpe (Tehowatti Air), som kan producere vand med lave temperaturer mest fordelagtigt, og vi ønskede at spare energi ved at installere nye radiatorer, fortæller Juha.

De fleste varmeproduktionssystemer kan udnytte lave vandtemperaturer. Den nye Belize E2-radiator er konstrueret til at kunne fungere effektivt i et system med lave temperaturer. Den innovative E2-teknik bygger på en kontrol, der efter behov automatisk veksler mellem statisk og dynamisk funktion.

Med statisk funktion fungerer radiatoren Belize E2 som et traditionelt varmeelement, men E2-teknikken betyder, at de indbyggede blæsere aktiveres efter behov. Således spredes varmen mærkbart bedre. Belize E2 er energibesparende og varmer luften op til en ideel temperatur indendørs ved at producere varme og samtidig fungere som varmeblæser.  Denne radiator skifter automatisk mellem funktionerne og kan opvarme hurtigt, hvis det kræves.

De indbyggede blæsere er lydløse, og de øger radiatorens ydelse med op til 80 procent. Belize E2 er en perfekt løsning til villaer, nye huse og renoveringsprojekter.  E2 er et smart og moderne valg til systemer med lave temperaturer. Produktpris fra 2800 dkk.

 

Luftradiatoren Belize E2 fås i standardfarven hvid RAL 9016. Belize kan også leveres i sort (mod ekstra betaling).
Luftradiatoren Belize E2 fås i standardfarven hvid RAL 9016. Belize kan også leveres i sort (mod ekstra betaling).

 

Levering og forbedret indeklima

– Belize E2–radiatorerne blev leveret uden problemer, og installationen er sket i flere faser. Det lader til, at entreprenøren har gang i flere projekter samtidig, fortæller Juha.

– Temperaturen i huset er meget behagelig og jævn. Før opvarmede vi næsten udelukkende med brændeovn og elektriske varmeapparater, og så blev der varmt midt i huset, men koldt ude ved væggene. Belize får luften til at cirkulere, så varmen når ud til væggene og ud i alle husets hjørner. Min kone siger, at vi aldrig har haft så jævn og behagelig en indetemperatur, griner Juha.

Her finder du Purmo-forhandlere

 

Luftstrømmene fra Belize fordeler varmen i et gammelt hus, helt ud til væggene.
Luftstrømmene fra Belize fordeler varmen i et gammelt hus, helt ud til væggene.

Sådan kan du male elementerne

Sådan kan du male elementerne

Nu er det farver og ikke hvid, der er fremherskende i indretningssammenhænge, og radiatorerne fra Purmo er ingen undtagelse. Som vejledning og for at forenkle farvevalget, når du vil male elementerne, har Purmo sammensat et farvekort, der består af 71 nye farver.

Det er nemt at vælge farve til elementerne

Den hvide indretningsbølge er sat til side, og vi vil have farver på vægge, møbler og detaljer. Du kan vælge, lige hvilken farve du vil til dine radiatorer, men hvis du vil, hjælper Purmo dig lidt på vej og har udvalgt 71 farver, både RAL-farver og metalliske farver, og sat dem sammen i et velgennemtænkt farvekort.

Når du vælger en farve til dine radiatorer, kan du tænke på det på to måder: Enten at radiatorernes farve skal skille sig ud og optage plads som en dekorativ del af indretningen, eller at den skal harmonere med rummets øvrige stil og farve. En sort radiator mod en lys væg er et eksempel, som giver en tydelig effekt. Et andet alternativ er at male vægge, loft og lister i samme farve, sådan som det ses meget i dag, og der hører radiatoren selvfølgelig med.

Vælg en accentfarve til tapetet, når du skal male elementer
Vælg en accentfarve til tapetet, når du skal male elementerne.

Farven kan selvfølgelig tones lidt ned, fx ved at du maler radiatoren i en blidere farve end tapetets eller væggens. Du kan også vælge en nuance i et mønstret tapet. Vælg da helst en af tapetets lysere farver.

En tommelfingerregel er at vælge den samme farve til alle radiatorer i et rum, men det kan også blive meget fint at vælge en velplaceret radiator og male den og derefter nøje at overveje resten af farvevalget.

I modsætning til at du selv maler din radiator, er radiatorer fra Purmo allerede lakerede og hærdede til at være maksimalt slidstærke, og de har en overflade, der er let at tørre af.

Klik og opdag din farvesammensætning >>

Tip til indretning af soveværelset

Tip til indretning af soveværelset

Når man tænker på tip til indretning af soveværelset, er det vigtigt at huske på, at soveværelset er et sted, der skal være komfortabelt, og hvor man kobler fra. Temperaturen i soveværelset bør være ca. to grader lavere end i resten af hjemmet – den optimale temperatur for en god søvn er 18 °C.

Et egnet klima, dvs. den rette temperatur og tilstrækkelig luftfugtighed påvirker trivslen og er forudsætninger for ordentlig hvile i nattens løb.

Tip til indretning af soveværelset – radiatorer

Et vigtigt aspekt ved indretning af soveværelset er placeringen af radiatorer, helst under vinduet (horisontale designradiatorer) eller ved siden af glaspartier (vertikale designradiatorer). Det er værd at planlægge udformningen af varmeløsningerne for soveværelset på et tidligt tidspunkt, så radiatoren ikke står for tæt på sengen eller blokerer skabsdøre eller døre. Lad dig inspirere af udvalget af vandbårne radiatorer fra Purmo.

Purmo Plan i hvidt interiør hvid indretning af soveværelset
Purmo Plan i hvidt interiør

Tip til indretning af soveværelse – gulvvarme

Hvis du beslutter dig for at installere gulvvarme i soveværelset, bør du vælge en gulvbelægning af sten, keramiske fliser eller laminat, som leder varmen effektiv, for at opretholde en behagelig temperatur i soveværelset. Hvis du planlægger gulvvarme i soveværelset, husk at vælge en seng med ben.

En individuel styring af temperaturen tilpasser soveværelsets temperatur til brugernes daglige livscyklus. Udover den største komfort genererer individuel styring også store besparelser, da den reducerer temperaturen, når rummet ikke er i brug. Besparelserne når ned til 50 % i sammenligning med systemer uden nogen styring og 20-30 % i sammenligning med systemer med en fælles temperatursensor til hele bygningen, hvilket er værd at tage i betragtning ved indretning af soveværelset. Kontakt en forhandler for at få flere informationer.

Fem tip om varme til husrenovering

Fem tip om varme til husrenovering

Det første svære valg ved en husrenovering er ofte, hvilket varmesystem man skal vælge: geotermisk varme, fjernvarme, luftvarme og i kombination med gulvvarme, vandbårne radiatorer eller el-radiatorer? Hvilket system man vælger, afhænger selvfølgelig af omfanget af renoveringen, isoleringsniveauet i huset, og hvor meget man er parat til at investere i et nyt varmeanlæg.

Her er der fem tip til dig, som skal lave en husrenovering

1. Overvej funktionen

En radiator er så meget mere end bare en radiator. Tænk over hvor den skal bruges. På toilettet eller badeværelset kan du med fordel installere en håndklædeholder, som genererer varme, mens det i hallen og køkkenet, hvor der er lidt vægplads, kan være bedre med en vertikal radiator. Har du store vinduespartier eller en glasterrasse, kan du bruge lave radiatorer eller konvektorer med gulvstøtte.

2. Vigtig varmekomfort

Så snart du mærker, at der er for koldt eller for varmt, kan du hurtig regulere varmen. Temperaturen i et rum, og især retningen af opvarmningen eller nedkølingen, påvirker komforten væsentlig. Også en god lufttilførsel er vigtig for vores velbefindende. Husk derfor på at få et godt styresystem til dine radiatorer. Moderne termostater holder temperaturen jævn, nøjagtig og reagerer desuden hurtigt på temperaturændringer.

3. Høj hyggefaktor!

Strålevarme fra en pejs eller brændeovn giver hyggevarme på råkolde dage og aftener. Akkumuleres varmen, får du også et reelt varmetilskud til hjemmet. Undervurder ikke hyggefaktoren!

4. Matchende farver

Tænk på din radiator som en vigtig del af indretningen. En smart varmeløsning er smuk at se på og passer naturlig ind i sine omgivelser. Purmos radiatorer findes i flere end 70 forskellige farver og udskiftes nemt af en VVS-montør. Samtidig kan du benytte lejligheden til at vælge en ny model. Vælg imellem radiatorer med flad frontvertikale radiatorer eller sektionsradiatorer.

5. Spørg opvarmningseksperten

Gør lidt mere ud af det og spørg dem, som har erfaring. Spørg varmeeksperten!

På toilettet eller i badeværelset kan du med fordel installere en ny håndklædeholder, der producerer varme. Bandai IR håndklædeholderen LVI fås i mange friske farver.
På toilettet eller i badeværelset kan du med fordel installere en ny håndklædeholder til husrenovering

 

Boligindretning: Inspiration til indretning med elementer

Boligindretning: Inspiration til indretning med elementer

Boligindretning og inspiration til indretningsdetaljer ses overalt. Og det er på høje tid, at produkter til opvarmning også får den opmærksomhed, som de fortjener. Mennesker har gennem alt for lang tid haft en passiv holdning til opvarmning, og derfor bare accepteret radiatorerne i hjemmet, eller overladt beslutningen om hvad der skal monteres til andre. Det er på tide at gøre noget nyt.

Radiatorer handler om meget mere end bare varme. Vi ønsker, at alle opdager de muligheder, som findes inden for design, farve og funktion. Vi ønsker, at vores kunder og samarbejdspartnere engagerer sig i varmeløsninger, lærer mere om opvarmning, og står bag vores mission – at befri markedet for triste og grå opvarmningsprodukter. Nyd godt af det store udvalg – lad dig inspirere. Det er i sidste ende dig, som skal træffe valget – ikke din installatør. Nogen ønsker måske mere design, farve og form, mens andre synes, det er helt fint med en favorabel standardløsning. Valget er DIT.

Boligindretning – Sæt farve på tilværelsen

Purmos radiatorer er fremstillede til at sprede varme og tilføre skønhed i alle slags rum. Radiatorernes standardfarve er en diskret hvid (RAL 9016), som passer fint ind i omgivelserne. Men måske har du lyst til noget mere dristigt, noget der fremhæver din radiators form? Eller måske har du bare besluttet dig for en farvesammensætning, som kræver, at radiatoren har en bestemt farve, for at passe ind i indretningen? Så er det godt at vide, at Purmos radiatorer findes i 71 forskellige farver. Blandt dem kan du finde inspiration til din boligindretning, og de kontraster du ønsker at skabe ved hjælp af en designradiator. De fleste farver er RAL-farver, men der findes også metal- og strukturfarver.

Boligindretning inspiration med Purmo Paros
Purmo Paros er en vertikal radiator til vanddrevet varmesystem.

Farver som består

Topkvalitet er af højeste prioritet for Purmo. Derfor fremstilles alle radiatorer så de ser lige så godt ud efter ti år, som den dag de blev monteret. Et vigtigt moment i dette er, omhyggeligt at overfladebehandle radiatorerne fem gange.

  1. Først affedtes radiatoren alkalisk.
  2. Derefter følger fosfatering for at modstå rust og slitage.
  3. En kataforetisk rustbeskyttelsesbehandling giver endnu bedre rustbeskyttelse, præcis som yderligere en overfladebehandling.
  4. Efter den omhyggelige overfladebehandling med grundfarve pulvermales radiatoren – blank hvid RAL 9016 er standard.
  5. Til slut anbringes radiatoren i en ovn for hærdning ved 200 °C, hvilket giver et holdbart produkt.

Alt dette gøres for at radiatoren kan få en så holdbar og smuk overflade som muligt. Purmo radiatoren skal kunne modstå ridser og rust gennem mange år. Faktum er at de fastsatte standarder som DIN 55 900, overgås i høj grad gennem denne proces. Det kan også være godt at vide, at fremstillingen sker med miljøtilpassede metoder i overensstemmelse med ISO 14001.

faro-orange-radiator
Boligindretning inspiration: her med Purmo Faro V i en herlig orange farve.
Inspiration med Delta fra Purmo.
Inspiration med Delta fra Purmo.

 

Purmo har et omfattende sortiment med flere forskellige produktløsninger, som kan anvendes i mange forskellige slags rim, og som kan hjælpe dig med at finde den inspiration til indretning, som du søger. Nogen gange kan et valg baseres på æstetik – ønsker du noget diskret eller noget udtryksfuldt, der vækker opmærksomhed – mens mere praktiske synspunkter nogen gange kan være vigtigere. Opvarmningskapacitet er en ting, som det kan betale sig at overveje. Hvor stort er rummet? Skal det varmes op hurtigt og ofte? Er der andre spørgsmål, som skal tages op til overvejelse som for eksempel allergier og lignende? Selve rummet er også vigtigt. For eksempel har badeværelser og entréer en høj fugtighed, og der findes også rum, hvor du skal kunne tørre tøj hver dag.

Vil du læse mere om boligindretning? Inspireres til hvordan du skaber et visuelt indtryk? Så læs mere på indret med varme.

Moderne indretning med vertikale radiatorer

Moderne indretning med vertikale radiatorer

Modernismen er en bevægelse inden for arkitekturen, som opstod i 1920erne. Modernismen karakteriseres af en skrabet og geometrisk enkel arkitektur, fri for ornamenter, hvor det er selve formerne og konstruktionen, der står for den arkitektoniske og kunstneriske værdi. Friske, rene linjer, minimalistiske men levende, kendetegner en moderne indretning. Denne indretningsstil med glatte overflader og stilrene rum kan let accentueres med nogle af vores moderne vertikale radiatorer. Gerne kombineret med stærke farver.

Kos V er en vertikal designradiator med en helt glat front, som skaber et rent indtryk af tidløs elegance. Det smukke topgitter og de afrundede sidepaneler sørger for, at linjerne holdes rene fra alle vinkler. Den fås i mange forskellige farver, inklusiv blankt rustfrit stål. En smukt designet håndklædetørrer af rustfrit stål fås som tilvalg. Det dristige design tjener ikke kun til at skabe en følelse af højde, præcist som andre lodrette indretningselementer, men radiatoren er også en kraftig varmekilde i rum med begrænset vægplads.

Purmo-kontor-Kos-spegel-modern-1024x683

Kos V med et spejl, der er limet på, udnytter overfladen maksimalt.

Den glatte, blanke overflade på forsiden af den vertikale designradiator Paros fortsætter uafbrudt til de bløde linjer på sidepanelerne og hele vejen rundt. Dette opsigtsvækkende træk gør Paros uimodståelig at røre ved og er et naturligt samtaleemne til alle værelser i dit hjem. Et valgfrit praktisk håndklædestativ i rustfrit stål tilføjer ekstra funktionalitet til denne radiators smukke form.

Purmo-Kos-red-kitchen-modern-1024x683

Læs mere om radiatorer i design >>

Køkkenrenovering – tips for et mere elegant køkken

Køkkenrenovering – tips for et mere elegant køkken

Køkkenrenovering – findes der noget hårdere og mere herligt end det? Det er sjovt at planlægge. Man lader sig inspireres af blade, blogs, Instagram og Pinterest. Herefter laver man et fuldstændigt støvet og elendigt kaos i nogle uger. Og så er det klart. Følelsen ved at sætte bestik, porcelæn og glas på plads i et friskt køkken er ikke til at beskrive. Man føler sig helt enkelt utrolig ren og hvid.

Vandbårne løsninger ved køkkenrenovering

Hvad man sjældent tænker på, er at gøre noget ved køkkenets elementer og varmegivere. Hvis man har gulvvarme, er der ikke så meget at tænke på ved køkkenrenovering. Gulvvarme er en god løsning i køkkener, da der oftest ikke er så meget vægplads. Men ikke alle har gulvvarme.

Purmo Paros – vertikal radiator med håndklædestang i rustfrit børstet stål som ekstra tilbehør - perfekt hvid Køkkenrenovering.
Purmo Paros – vertikal radiator med håndklædestang i rustfrit børstet stål som ekstra tilbehør.

Hvis du har et vandbårent system, tager udskiftningen af elementerne ca. en dag, Det er en god idé at lade en installatør forhåndsvurdere rummet. Måske skal der udskiftes en del rør, tilslutninger, ventiler, termostater. Vi har bemærket, at mange installatører foreslår de elementer, som de er vant til at arbejde med, og vi forstår, at dette giver en vis tryghed. Man ved at elementet fungerer. Men tænk på at den samme trygge leverandør, som installatøren er vant til at arbejde med, kan tilbyde utallige forskellige varmeløsninger. Elementer og radiatorer som efterlades i baggrunden. Vidste du at du kan få vandbårne radiatorer behandlet i elegant “rustfrit stål”-udførelse (inox)? Eller at du kan få elementer i over 70 forskellige farver?

Kos fra Purmo ved køkkenrenovering
Kos fra Purmo matcher din indretning i rustfrit stål.

 

Der findes også mange små håndklædetørrere, som egner sig til køkkenet, og du kan også hænge en håndklædetørrer på en standardradiator. Opdag mulighederne og forhør dig hos nærmeste forhandler om pris og levering.

 

En knaldrød Kos V
En knaldrød Kos V fra Purmo pifter dit rum op ved køkkenrenovering.

Indretningstips til entréen

Indretningstips til entréen

Indretningstips til entréen? Entréen er det første man møder i hjemmet. Alligevel bliver radiatorerne ofte glemt i netop dette rum. Gulvvarme er naturligvis en god løsning i entréen, da den tørrer våde gulvoverflader. Men hvis du ikke kan eller vil installere gulvvarme i entréen eller forstuen, findes der også mange andre flotte varmeløsninger man kan anvende. En vertikal radiator er passende, hvis pladsen er begrænset og vægfladen smal.

Kos Vertical fra Purmo fås i bredden 300, 450, 600 og 750 mm og i flere forskellige farvenuancer. På billedet i en metalfarve, Metal Grey 0102. Tinos Vertical fra Purmo matcher med indretningen med en lysere nuance i Anodic Natura 0149.

Vil man ikke vælge en vertikal løsning for radiatorerne, findes der også horisontale indretningstips for entréen. Purmo Plan Ventil Compact er en glat standardradiator i hvid RAL 9016. Den fås også i andre RAL-nuancer. Plan Ventil Compact finns også i højden 200 mm.

Indretningstips til entréen - Tinos V från Purmo
Tinos V fra Purmo som indretningstip til entréen
Plan Ventil Compact i entré
Plan Ventil Compact i entré

Radiatorer som designelementer

Radiatorer som designelementer

I dag vælger mange gulvvarme, når de bygger et nyt hus. Ofte af æstetiske årsager, da varmen bliver ″usynlig″ og man ikke behøver at tage hensyn til radiatorer ved møbleringen. Denne trend fortsætter, men er ikke længere det eneste alternativ i moderne bygninger. Argumentet for varme gulve er heller ikke længere lige så stærkt, da de velisolerede huse og lavtemperatursystemerne i dag medfører, at gulvet ofte opretholder en lavere ydertemperatur end fødderne. Oplevelsen af varme gulve er stærkt knyttet til gulvmaterialet og dets varmeledningsevne.

Radiatorerne har udviklet sig meget siden de klodsede varmeelementer for 40 år siden. Moderne radiatorer fungerer udmærket i lavtemperatursystemer, hvilket er en fordel især i renoveringsobjekter, hvor det ikke altid er muligt at installere gulvvarme. Radiatorer har desuden en masse andre fordele i moderne hjemmeindretning. Radiatoren modvirker effektivt kuldebroer fra vinduerne, hvilket naturligvis er ekstra vigtigt på kolde vinterdage. Desuden afgiver radiatoren en behagelig strålingsvarme, hvad der har vist sig som en meget vigtig parameter for, hvordan mennesket oplever varme. Det er lidt som at sidde foran et varmende bål.

Designradiatorer findes i flere versioner, for eksempel som vertikale løsninger, sektionsradiatorer og lave konvektorer. Desuden findes der over 70 forskellige farver at vælge imellem. Så hvorfor ikke gøre radiatoren til en del af indretningen.

Radiatorer

For at modvirke kuldebroer kan sektionsradiatoren Delta H eller den vertikale designradiator Faro V være gode alternativer.

Læs mere om radiatorer i design >>

Varmende indretningstips i moderne stil

Varmende indretningstips i moderne stil

Når kulden kommer krybende, vil vi gerne have mere varme i vores hjem.

Materiale og farver

Tilføj bløde, varme farver til indretningen – f.eks. pudebetræk af fløjl, som er meget trendy i år. Bløde materialer som tæpper og fåreskind, tykkere gardiner og en buket af efterårsblomster på bordet. Tænd et par velduftende lys og hyg dig hjemme i sofaen foran pejsen under et tæppe iført et par varme uldsokker. Hvis det føles meget koldt med hvide vægge, som er ret almindelige i den moderne indretningsstil, hvorfor så ikke male en væg i en varm kulør? Det er mine indretningstips for efteråret.

Purmo-matsal-Delta-klassisk

Føles det koldt inden døre?

Hvis det er på tide at forny husets varmesystem, eller hvis du f.eks. nymaler eller omtapetserer et rum, har jeg et tip om designradiatorer, som passer perfekt ind i et moderne hjem. Rene, tydelige linjer og minimalisme kendetegner den moderne skandinaviske indretningsstil. Den vandbårne designradiator Purmo Paros passer perfekt ind i en dagligstue med store vinduer og stilrene møbler, og gerne i en stærk farve.

Der kan placeres vertikale designradiatorer ved siden af vinduerne og lave sektionsradiatorer foran og under vinduerne.

Sektionsradiatorer lader sollyset slippe igennem og bidrager til et hyggeligt rum for familie og venner.