Radiator – 5 punkter at overveje når du skal købe en radiator

Radiator – 5 punkter at overveje når du skal købe en radiator

En Purmo radiator findes i forskellig højder, bredder og farver. Når vi pifter et rum op, smårenoverer, tapetserer eller udskifter elementerne på badeværelset er det klart at radiatoren i rummet også skal efterses. Her er 5 punkter at overveje:

 1. Hvilket rum?
  Tænk over hvad varmen i rummet bruges til. I baderummet bruges radiatoren til at varme jeres kroppe og til at tørre håndklæderne. I stuen vil du kunne styre varmen hurtigt hvis der for eksempel kommer gæster eller hvis du tænder en brændeovn. I køkkenet vil du kunne tørre viskestykker og i entreen vil du kunne tørre huer og vanter. Tænk over hvordan du udnytter varme i det enkelte rum og skriv det ned.
 2. Hvilken stil?
  Har du en moderne stil? Eller ønsker du en mere landlig stil eller hvorfor ikke gå retro? Panelradiatorer findes i forskellig højder og bredder, sektionsradiatorer til både landlig og retro stil. Delta radiatoren passer også udmærket i et helt moderne miljø. Glatte radiatorer findes med eller uden vandrette riller og de lodrette løsninger har forskellige slags sideplader – både kantede og afrundede.
 3. Farve
  Hvilken farve har du malet eller tapetseret med og ønsker du at radiatoren skal blende ind eller fremhæves? Vi foretrækker naturligvis det sidste. Gem ikke en designerradiator væk! Selv en billig panelradiator er super smart med glat front og en smart farve. Der findes over 70 forskellige RAL-farver at vælge imellem!
 4. Hvordan ønsker du at styre varmen?
  En vandbaseret radiator har sædvanligvis en termostat, som du let kan regulere afhængigt af varmebehovet. I et badeværelse ønsker du måske at have radiatoren tændt året rundt, og så kan en varmepatron være løsningen – eller du kan vælge en helt elektrisk radiator. De findes både med en diskret skjult tilkobling eller med stik.
 5. Udformningen af radiatoren
  Den suverænt bedste plads til en radiator er under vinduet fordi den kan hindre kuldestråling og følelsen af træk. I moderne huse har vi dog ofte store vinduer og radiatorerne kan derfor placeres foran vinduet på gulvmonteret (t.ex. Purmo Delta, Plan Ventil Compact, Purmo Kon) eller ved siden af vinduet, lodret (t.ex. Purmo Paros). Lad ikke traditionel tankegang stå i vejen for din fantasi.

Når du tænker det igennem bør du have en autoriseret installatør eller VVS-er til at beregne effektbehovet og den nøjagtige størrelse på radiatorerne. Purmo tilbyder en guidning i dette, men vi anbefaler ALTID at have en professionel til at se dimensioneringen efter og naturligvis også ved installationen.

Find Purmo radiator forhandlere

Find Purmo forhandlere >>

Varme i små badeværelser

Varme i små badeværelser

Varme til små badeværelser kan komme på tale når, og hvis du planlægger at bygge nyt eller renovere dit eksisterende badeværelse. Trenden går stadig i retning af store badeværelser, men til tider er der helt enkelt ikke plads til sauna og spa-afdeling. Hvilken type af varme passer så bedst til små badeværelser?

Gulvvarme

Gulvvarme vælges ofte som den universelle varme i badeværelset. Gulvvarmen føles varm og behagelig fordi temperaturen i badeværelset ofte holdes højere end i resten af huset. Gulvvarme passer godt til kakler og klinker og til rummet hvor man har behov for en måde at få tørret et vådt gulv. I små badeværelser har man også behov for boget tørre tøj og håndklæder på, så en håndklædetørrer er et helt perfekt supplement. En vandbaseret håndklædetørrer kan dække hele varmebehovet i et mindre badeværelse.

Vandbaseret håndklædetørrer i små badeværelser

Purmo-Java-badrum

 

Den vandbaserede håndklædetørrer Purmo Java er den praktiske håndklædetørrer til et stort behov. Rørenes design og sparsomme placering gør det let at hænge meget til tørre. Effekten rækker til både tørring og opvarmning. Java findes i fire højder og to bredder. Den leveres som standard i hvid eller sølv men kan også bestilles i specialfarver.

 

Vattenburen_Leros_01

Purmo-Leros-Cassandra

Purmo Leros er en vandbaseret håndklædetørrer, som giver et roligt og harmonisk indtryk. Et klassisk design som fås i 70 forskellige farver – også i metallic, anodiske eller strukturerede farver. Rørene er placeret med 50 mm store mellemrum, så der er plads til mange håndklæder. Leros er desuden let at rengøre for støv og snavs. Den generøse rørdiameter gør at Leros afgiver godt med varme. At Leros leveres i en lakkeret RAL farve og ikke som forkromet gør, at du kan få op til 35 % mere varmeydelse – både stråle- og konvektionsvarme. I et mindre badeværelse kan du let bytte den eksisterende radiator ud med en Leros. En midtkoblet vandbaseret håndklædetørrer, som f.eks. Purmo Leros, kan ved hjælp af tilslutningsblokken TempCo VT let kobles til et vandbaseret gulvvarmesystem.

Purmo-Delta-badrum-handduksstang-rustik

Badeværelset er en vigtig del af hjemmet og der er behov for en pålidelig varmekilde til at skabe god komfort. Delta Twin M er en dekorativ badeværelsesradiator skabt til at tilgodese hele badeværelsets varmebehov. Delta Twin har en blød og følsom formgivning, som gør den til en funktionel og stilren indretningsdetalje. Det er en badeværelsesradiator som kun er lavet til at tilslutte vandbaserede varmesystemer. Twin kan dog suppleres med en elpatron til komfurvarme i sommerhalvåret.

Delta Laserline -sortimentet giver dig mulighed for at få præcis den radiator du vil have og præcis der hvor du vil have den. Lang, kort, lodret eller vandret – og i den farve du ønsker. Den passer godt til både renoveringer og nye projekter. Udover at den findes i 28 forskellige højder kan du som tilvalg på den i præcis den højde du ønsker imellem 300 og 3000 mm.

Læs mere om håndklædetørrerens placering i badeværelser >>

 

Vandbaserede håndklædetørrere fra Purmo:

Java pris fra: 2505 DKK

Leros pris fra: 2995 DKK

Delta Twin M pris fra: 2362 DKK

Delta Laserline pris fra 218 DKK/sektion

Find Purmo forhandlere >>

Udskiftning af radiatorventil – dette skal du være opmærksom på

Udskiftning af radiatorventil – dette skal du være opmærksom på

En radiatorventil med tilhørende termostat lukker og åbner radiatorens vandflow ved det indstillede temperaturniveau, så bygningens middeltemperatur enten øges eller reduceres. Termostater kan med fordel anvendes i rum med stort solindfald, hvor man har mange varmeafgivende apparater, såsom i køkken og vaskekælder samt i rum, hvor mange mennesker opholder sig samtidig. Både ventiler og termostater ældes og skal udskiftes med jævne mellemrum.

Hvis gamle radiatorventiler ikke fungerer optimalt, skal man starte med at undersøge, om ventilen har sat sig fast. Det gør man ved at trykke hårdt på den, og her skal den fjedre frem og tilbage. Hvis den ikke fungerer, er det tid til at skifte den ud. For at udskifte ventilen skal du tømme systemet. Hvis ventilen derimod virker, skal du udskifte din gamle termostat med en ny moderne og energibesparende model, og du behøver i givet fald ikke at tømme dine radiatorer for vand.

Radiatorventil

Radiatorventilen består af en termostat og en ventil, som tilsluttes radiatorfremløbet. Termostatdelen registrerer rumtemperaturen med et følersystem, som enten udvides eller begrænses afhængig af rumtemperaturen. Følersystemet belaster keglen i ventilen, som åbner eller lukker afhængig af rumtemperaturen. Termostatdelen fås med begrænsning af henholdsvis minimums- og maksimumstemperatur. Minimumstemperatur er oftest begrænset til 5 °C for at forhindre frysning. I enfamiliehuse er maksimumstemperaturen typisk begrænset til 26 °C, mens maksimumstemperaturen i større ejendomme oftest er omkring 21-23 °C. Radiatorventilen fås med eller uden mulighed for forindstilling. Hvis man benytter en løs termostatdel med ventil forsyner man oftest radiatoren med en returventil. Returventilen fås i lige eller vinklet udførelse og gør, at man kan lukke radiatoren af fra rørsystemet, samtidig med at justeringen af kv-værdien kan ske på returventilen.

Der findes mange forskellige modeller og fabrikata af radiatorventiler, og det kan være svært at få fat i reservedele. Der findes også ROT-indsatser til gamle radiatorventiler, så i stedet for at udskifte en hel radiatorventil, kan man nøjes med at udskifte selve indsatsen.

Sådan udskifter du termostat

 1. Start med at kontrollere ventilen ved at skrue termostaten af. Prøv at trykke den lille pig, som regulerer ventilen, ind. Når du gør dette, lukkes af for vandet, og når termostaten slipper piggen, åbnes for det varme vand.
 2. Prøv at trykke på/trække forsigtigt i piggen med en tang. Hvis den ikke bevæger sig, kan du prøve at trykke piggen ind et par gange. Den skal tydeligt bevæge sig et par millimeter. Du må ikke trække for hårdt i piggen, så den løsner sig. Så kan den begynde at lække.
 3. Hvis piggen bevæger sig, fungerer ventilen. En ny termostat kan herefter monteres.
radiatorventil
En Delta-radiator med et fremragende reguleringsgreb. Reguleringsventilen anvendes blandt andet i bygninger, hvor man gerne vil bevare den gamle stil. Ventilen reguleres manuelt ved hjælp af reguleringsgrebet. Reguleringsventilen består af en ventil med forindstilling samt reguleringsgreb, som fungerer ligesom et håndhjul.

Radiatorkobling til radiatorer uden indbygget ventiltilslutning

Man kan også tilslutte en radiator til varmesystemet ved at anvende en radiatorkobling. En radiatorkobling anvendes på radiatorer, som ikke har indbygget ventilindsats. Radiatorkobling sikrer hurtig og fleksible montering og findes i modeller med et og to rør.

Radiatorkoblingen består af tre forskellige dele:

 1. Ventildelen, som suppleres med termostat eller håndhjul
 2. Mellemdelen, som tilpasses radiatorens højde
 3. Den nederste del af koblingen, som forsynes med møtrikker og kegle for tilslutning til rørsystemet – fås til kobber- og pexrør

Radiatorernes justering og trykfald

Modstanden i radiatorer og varmesøjler skal være lige stor, uanset hvor i systemet de er placeret. Dette opnår man ved at montere såkaldte justeringsventiler i systemet. Lidt forenklet kan man sige, at man lukker for flowet i radiatorerne og varmesøjlerne efter en beregnet kv-værdi. Jo tættere på cirkulationspumpen, radiatorerne er placeret, desto mere lukker man for dem, for at de får samme modstand i kredsløbet, som der er i den radiator, der sidder længst væk i systemet.

For at bestemme trykfaldet i en radiator skal man kende flowet i radiatoren samt hvilken kv-værdi (kapacitetsværdi), radiatorventilen har i helt åben position. For at undgå støj i systemet skal man helst have et trykfald, som ligger under 8-10 kPa. Afhængig af fabrikat har de forskellige ventilproducenter udarbejdet anbefalinger på maksimalt trykfald i ventilerne.

SparaSpara

Køligt soveværelse for bedre nattesøvn?

Køligt soveværelse for bedre nattesøvn?
Det er almindeligt kendt, at vi ofte sover bedre i et køligt soveværelse. Især om sommeren når solen varmer huset op næsten døgnet rundt på vore breddegrader, er det rart at kunne ”skrue ned” for varmen.

Hvorfor er det bedre med et køligt soveværelse?

En grund til at vi foretrækker at sove i et køligt rum er, at vi dækker os med en dyne som giver varme og isolering. Et menneske producerer selv ca. 50 W i søvne, og denne varme skal vi af med. Et sovende menneske med dyne på afgiver især varme ved hovedet. Kroppen isoleres af dynen og afgiver ikke varme. Kroppen vil dog afgive fugtighed, hvilket kan resultere i fugtigt sengetøj.

Menneskekroppen er i sig selv verdens bedste termostat, og reagerer straks på temperaturændringer. Temperaturforskellen mellem kroppens overfladetemperatur og rumtemperaturen gør at varmen vil ledes fra kroppen og til omgivelserne. Hvis vi sænker temperaturen i soveværelset fra 24 til 20° C, vil hovedets overfladetemperatur falde fra ca. 34 til 30° C. Vi er bedre tilpas når temperaturen omkring hovedet ikke er over 30° C. Så føler vi ikke nogen form for termisk stress og vil sove bedre. Det er forklaringen på at et køligt soveværelse fungerer bedre end et varmt.

Radiatorer i soverum

Purmo-Plan-Compact-Sovrum_01

Soveværelset er stedet hvor du skal have komfort og kunne koble fra. Temperaturen i soveværelset bør være cirka to grader lavere end i resten af hjemmet – den optimale temperatur til en god nats søvn siges at være 18° C. Et godt indeklima, dvs. den rigtige temperatur og en tilstrækkelig høj luftfugtighed, påvirker dit velbefindende og hjælper med at give dig den bedste nattesøvn. Både vandbaserede radiatorer og el radiatorer fungerer optimalt med natsænkning.

En faktor er placeringen af radiatorerne. Det er mest optimalt under vinduet (horisontala designradiatorer) eller ved siden af glaspartier (vertikale designradiatorer). Det er en god ide at planlægge placeringen af varmekilden i soveværelset tidligt i et byggeforløb, så radiatorerne ikke kommer for tæt på sengene eller blokerer åbning af klædeskabe eller døre.

Gulvvare i soveværelset

Floor-heating(for-exceptional-use)

Gulvvarme er en skjult varmeløsning til soveværelset. Og du kan frit dekorere alle vægge i rummet. Du slipper for bekymringer om hvor vidt sengene ikke kommer til at stå korrekt i forhold til radiatorerne.

Inden du beslutter dig for gulvvarme i soveværelset skal du vide, at gulvet er nød til at være at et naturligt materiale som sten, fliser eller laminat som kan lede varmen effektivt. Dette for at kunne opretholde en behagelig temperatur i soveværelset. Hvis du planlægger gulvvarme i soveværelse så husk også at du skal vælge en seng med ben. Du skal også tænke på, at gulvvarme har en længere reaktionstid end en radiator ved for eksempel natsænkning.

Regulering af temperaturen for at opnå et køligt soveværelse

En individuel temperaturregulering kan tilpasse temperaturen i soveværelset efter brugernes daglige livscyklus. Foruden maksimal komfort genererer individuel styring også store besparelser fordi den sænker temperaturen når rummet ikke benyttes. Besparelserne er næsten 50 % med et system uden regulering og 20-30 % i sammenligning med fælles varmestyring for hele huset.

* Afhængig af kropsstørrelse producerer et vågent menneske ca. 100 W og ved svedgivende motion som løb op til 1000 W.

 

Designmøbler gør indtryk – vandbåren opvarmning

Designmøbler gør indtryk – vandbåren opvarmning

Designmøbler er et begreb de fleste forbinder med designklassikere som Arne Jakobsens Myren, Syveren eller Ægget. Eller hvorfor ikke den nu så trendy Barcelona-lænestol, tegnet af den tyskfødte Mies van der Rohe. I dag er designmøbler nemme at få fat i til relativt lave priser. Mange af de større møbelkæder har deres egne varianter af de klassiske designmøbler. Ønsker man derimod et ægte originalmøbel, skal man søge hos antikvitetshandlere eller på auktioner. Du kan dog fortsat gøre uventede fund ude på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Sæt dit personlige præg på dit hjem med et designmøbel.

Aalto_Artek_chair

LÆNESTOL 41 “PAIMIO”. Designet af Alvar Aalto 1931-32. Kilde: www.artek.fi

Radiatorer som designmøbler

Delta er en serie af elegante designradiatorer til vandbåren opvarmning. En spændende formgivning kombineret med en optimal funktion karakteriserer disse eksklusive radiatorer. Delta-serien giver virkelig inspiration og fanger betragterens blik i ethvert unikt miljø. Produkternes hovedformål er givetvis at skabe et behageligt indeklima, men de skal samtidig virke attraktive og give rummet en særlig karakter. Designserien er en videreudvikling af den elegante og tidløse sektionsradiator Purmo Delta, som findes i et meget stort basissortiment.

Delta Column Bench. En horisontal bænkradiator med rene linjer og skarpe kanter. Dette er en moderne varmekilde, der passer lige så godt til en kongreshal eller et koncerthus som f.eks. til et hotel. En bænkradiator er det indlysende valg, når et udtryksfuldt produkt skal installeres i et miljø, der kræver både design og en høj varmeydelse.

Delta_Bar

Delta Bar. Det smagfulde radiatorbord har en diskret fremtoning og bliver til et naturligt samlingspunkt i f.eks. konferencecentre, caféer eller kontorer. Helt enkelt en praktisk og elegant varmekilde, som har evnen til at skabe et behageligt indeklima.

Rette varme på rette sted for et behageligt indeklima

Rette varme på rette sted for et behageligt indeklima

Purmos koncept Rette varme på rette sted går ud på at tilbyde det bedst mulige kombinationsvalg af varmekilder for at skabe det mest effektive og behagelige indeklima.

Et behageligt indeklima opnås ved at vælge forskellige varmeløsninger til forskellige rum. En optimal kombination kan f. eks. være at have radiatorer under vinduerne for at mindske træk. Samtidig med at man i entre og vådrum har gulvvarme, som kan suppleres med en håndklædetørrer i badeværelset. Kombinationsvarme er nu muligt takket været Purmos koncept Rette varme på rette sted. Ved omhyggelige kombinationsvalg får man en dynamisk indetemperatur og et behageligt indeklima. Det gør at man trives godt i sin bolig. Uanset om man skal bygge nyt eller renovere sit hjem, så er det en godt ide at lægge kræfterne i at få de de forskellige varmekilder til at fungere sammen.

Vælg rette varme til rette sted

I konceptet Rette varme på rette sted indgår også hensyntagen til de personer som bor i huset. Hvor meget er man hjemme og hvilke aktiviteter man foretager sig i huset? Det kan påvirke varmegevinster og varmetab. Udover at få det varmt og skønt i sit hjem, så give Rette varme på rette sted også mulighed for æstetisk tiltalende valg. I dag findes der for eksempel mange muligheder for at vælge form, farve og størrelse på radiator, uanset om du ønker en diskret løsning eller en designer varmekilde.

Rette varme til rette sted for fagfolk

En leverandør – mange fordele. Med det store udvalg, der findes i dag, kan det være svært også for fagfolk at vælge den rette løsning. Som arkitekt eller planlægger træffer du hver dag mange beslutninger, og tidsplaner og arbejdsplaner skal overholdes. En af beslutningerne kan Purmo hjælpe dig med — nemlig valg af den leverandør, der sikrer et godt indeklima i dit projekt. Kontakt os!

Moderne indredning med designerradiatorer

Moderne indredning med designerradiatorer

En radiator må gerne være synlig i moderne indredning. Vandbaserede radiatorer er verdens bedt kendte og mest benyttede varmeløsning. Til trods for det glemmes radiatoren ofte ved renovering og indretning. Hvorfor undgå en så vigtig del af indretningen? Måske er det fordi vi leverandører har været for dårlige til at fremhæve radiatorernes fordele? Mange mennesker, især dem som bygger nyt, synes at gulvvarme er den bedste og eneste løsning. Gulvvarme er rigtigt godt, og en vigtig del af Purmos produktportefølje, men nu synes vi det er tid til at fremhæve radiatorernes fordele som en vigtig indretningsdetalje.

Lodrette radiatorer i design kan benyttes på mange måder i moderne indretning. I et badeværelse er pladsen ofte begrænset. På en smal væg kan man let placere en smart glat radiator, som for eksempel Tinos. Tinos kan forsynes med en håndklædetørrer som tilbehør. En lodret radiator giver rigelig med strålevarme til hele kroppen. Du fornemmer det bedst på den bare hud. Tinos kan kombineres med gulvvarme i større badeværelser, men fungerer også helt fint alene i et badeværelse. Benyt en kontrastfarve hvis du vil fremhæve radiatoren. Tinos i hvid RAL 9016 matcher badeværelsets øvrige detaljer på en turkis væg. Leg gerne med farverne!

Moderne indredning med diskrete designerradiatorer

Samme Tinos radiator kan også være meget diskret på en hvid væg. Den synes lille, men forstyrrer heller ikke øjet som hvis man satte den som en traditionel vandret radiator i en stue uden vindue. I moderne indretning ser man ofte store vinduesløsninger og terrassedøre som fylder hele vægarealet. Skal man installere gulvvarme ved en sådan renovering? Nej. Radiatorens bedste placering er naturligvis under vinduet fordi den kan forhindre træk, men den kan også placeres lodret ved siden af vinduet om nødvendigt. I dette tilfælde er nytænkningen at placere radiatoren lodret i stedet for vandret.

Moderne indretning med Tinos

Tinos rene, tydelige linjer giver en markant æstetisk og attraktiv følelse. Med et elegant frontpanel som omfatter det allernyeste indenfor varmeteknik giver Tinos et udtryk i dit hjem uden at være overdrevet udsmykning. Tinos har rette hjørner, hvilket bidrager til dens fede formsprog.

 • Ideel til begrænsede vægflader
 • Mere end 70 RAL farver, også metallic og mat
 • Stort udvalg af størrelser og mål
 • Kort leveringstid
 • Passer til lavtemperatursystemer
 • 10 års garanti

 

Purmo-vardagsrum-Tinos-modern

Designer håndklædetørreren Leros – fuldendt geometri

Designer håndklædetørreren Leros – fuldendt geometri

Den vandbaserede designer håndklædetørreren Leros har jævnt fordelte horisontale pinde i forskellige trin med store mellemrum, smart fæstnede vertikale rør og et roligt harmonisk indtryk. De horisontale trinpinde med lige rørender strækker sig ud over de vertikale rør. Det virker næsten som om de svæver vægtløst foran væggen.

I køkken, badeværelse eller stue – Leros passer ind i alle miljøer. Den findes i bredden 600 mm og højderne 1200 eller 1800 mm.

Med 30 mm rørdiameter giver designer håndklædetørreren Leros en behagelig strålevarme. De 50 mm høje mellemrum imellem trinpindene er super bekvemme. Håndklæder kan let hænges op og tages ned, og mange håndklæder kan tørres på en gang. Desuden er alle overflader og fittings lettilgængelige og derfor lette at rengøre – takket være afstandene mellem horisontale og vertikale rør. Hvis det centrale varmesystem er lukket eller helt og holdent utilgængeligt, kan Leros forbedres med en elpatron allerede når du bestiller den. Varme og tørre håndklæder også om sommeren er hverdagsluksus.

P_Leros_Detail1_DE_130123

Designer håndklædetørreren Leros – Farver

Rubinrød i køkkenet, honningfarvet i badeværelset eller kapriblå i stuen: designer håndklædetørreren Leros findes i mange forskellige farver, og kan derfor integreres i alle rum eller hvorfor ikke fungere som en kontrastfarve. Designertørreren levers med rust- og slagresistent standard i hvid (RAL 9016). Ved specialbestilling fås Leros i over 70 RAL-farver eller metallisk finish.

P_Leros_Black-is-Back_3_DE_140220

At Leros leveres i en lakeret farve og ikke som forkromet, gør at du kan få op til 35 % mere varmeafgivelse – både stråle- og konvektionsvarme. I et mindre badeværelse kan du ganske let udskifte en eksisterende radiator med Leros.

Driftstryk maks 10 bar. Ikke til vandhanesystem. 1/2” indvendig skruegang.

Hvordan rengøres et element?

Hvordan rengøres et element?

Er det tid til at gøre grundigt rent og rengøre elementerne? Der samler sig desværre konstant støv på møbler, lister … ja, overalt, og desværre også i elementerne. Cirka en gang månedligt ville det være godt at fjerne støv fra elementerne, så skidtet ikke gror fast, og de bliver vanskeligere at rengøre.

Støvsug elementet

Der samler sig ofte støv inde i radiatoren omkring konvektorpladen. Med en radiatorbørste kan du komme ind til støvet i og bagved elementet. Purmo har radiatorbørster både til panelradiatorer og sektionsradiatorer. Mange elementer kan du vippe fremad og ganske enkelt støvsuge bagved. Hvis dit element ikke kan vippes frem, findes der særlige mundstykker til støvsugeren, så du kan komme bagved. Med en blød støvsugerbørste er det let at støvsuge radiatoren, når du alligevel støvsuger gulvet. Tørt støv bæres let gennem luften og er vanskeligere at samle sammen og fjerne. Spray en mikrofiberklud med rengøringsmiddel og tør af for en lettere rengøring.

radiatorborste

Besværlige pletter ved rengøring af elementer – Hvordan rengøres et element?

Elementerne hjemme kan også rengøres med vand og sæbe. Brug ikke rengøringsmiddel med ammoniak eller slibemiddel. Hvis den originale lak får skader, kan den eftermales med en originallak, som kan købes i VVS-butikker. Purmos standardfarve er hvid RAL 9016. Det er et godt tips at anvende en fugtig klud på en bøjle, så du kan komme både bagom og ind i radiatoren!

Hygiejniske radiatorer

Hvis du er ekstra følsom over for støv, kan en hygiejneradiatorPurmo Hygiene vælges. Den har ikke indvendig konvektionsplade, hvilket giver lavere varmeafgivelse, men samtidig får du en radiator, der er let at tørre af fra alle vinkler. Hygiejneradiatorer har ikke sideplader eller topgitter, så støvkluden eller børsten kan komme ind mellem de vandbårne paneler. Selv Purmos Delta sektionsradiatorer er hygiejnecertificerede, og man kan fjerne skidt og støv fra alle flader.

Purmo DeltaPurmo Delta er en af de tre radiatorer med hygiejne-attest fra Purmo, specielt beregnet til lukkede vandbårne systemer. Findes i hvid og i flere end 70 forskellige farver.

Bedre indeklima med nye oliefyldte elradiatorer

Mikko Iivonen, som er forsknings- og udviklingsansvarlig ved Rettig ICC konstaterer:

− Støvet i luften, som flyver gennem et åbent varmeapparat (såkaldt ”toaster”) brænder let ved temperaturer over 70 grader, og de mindste partikler endda ved lavere temperaturer. Vi anbefaler ikke, at man bruger elradiatorer med overfladetemperaturer højere end 70 grader. En del åbne elradiatorer (”toasters”) kan have en elmodstand på op til 200 grader, og ved disse temperaturer brænder støvet, og luften opleves som mere tør.

− Når luften føles mere tør, skyldes det delvist, at støvet brænder, men også at luftens ionbalance ændrer sig, når luften er i kontakt med varme metalflader. Når luften strømmer langs med varme metalflader, bliver balancen mere positiv, det vil sige, antallet af positive ioner øges. Begge disse fænomener forværrer luftkvaliteten i en bolig.

Ved måling af luftkvaliteten i en bolig, hvor man havde skiftet fra åbne til oliefyldte elradiatorer kunne Marcus Jansson fra ingeniørfirmaet Kronqvist konstatere, at indeklimaet føltes mere køligt og mere behageligt med de nye vægradiatorer, på trods af at indetemperaturen var uforandret. − Et andet vigtigt aspekt er, at den maksimale ydertemperatur på husets gamle elradiatorer gik helt op til 95 grader Celcius. Dette sammen med støv inden i en elradiatorer og i elstikket er en brandfare, siger Jansson.

− Når mennesker oplever luften som tør for eksempel på grund af varme (ikke oliefyldte) radiatorer, skyldes det egentlig lugten af brændende støv og forandringer i luftens ionbalance, som forekommer med såkaldte “åbne” elradiatorer. Varme metalflader ændrer ionbalancen, konstaterer Mikko Iivonen.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Vertikale designerradiatorer fra Purmo

Vertikale designerradiatorer fra Purmo

Vertikale designerradiatorer kan give dit hjem en ny karakter. Uanset om du vælger en helt ny indretning eller er på udkig efter måder at supplere og forbedre dit eksisterende interiør, kan du regne med Purmo
vertikale radiatorer til at hjælpe dig med at nå det næste niveau.

Kos V – Vertikale designerradiatorer

Termisk skønhed kan placeres problemfrit og elegant på væggene i dit hjem. Kos V er vertikale designerradiatorer, der fås i et udvalg af farver og finishes, herunder den iøjnefaldende i børstet rustfrit stål. En smukt designet håndklædetørrer af rustfrit strål giver dig maksimale fordele af Kos-linjen i dit køkken. Dens glatte front og afrundede sideplader giver Kos V et rent og behageligt udseende fra alle vinkler. Designet tjener ikke bare det formål som andre lodrette indretningselementer at skabe en følelse af højde, den er også en kraftfuld varmekilde i rum hvor vægpladsen er begrænset.

Højde
1.800, 1.950,
2.100 mm
Længde
300, 450, 600, 750 mm
Type
KOV 21, 22
Finish
RAL 9016 hvid, andre RAL-farver og metalliske farver efter anmodning, kan også fås i INOX – rustfrit stål.

Rette varme på rette sted i køkkenet. Den vertikale radiator Kos V passer perfekt i rustfrit stål i køkkenet.

Faro V

Faro V er ideel til når du vil understrege højden af dit interiør, og er også et perfekt valg til områder i dit hjem med begrænset vægplads. Faro Vs visuelle sprog fremhæves af en profileret front og let buede perforerede sider. En attraktiv måde at opvarme dit hjem på.

HØJDE
1.800, 1.950,
2.100 mm
LÆNGDE
300, 450, 600, 750 mm
TYPE
FAV 21, 22
FINISH
RAL 9016 hvid, andre RAL-farver og metalliske farver efter anmodning, kan også fås i INOX – rustfrit stål

Designet på Faro V gør, at du med fordel kan placere den i rum, hvor du vil skabe højde – og naturligvis for at fremhæve det, som der nu ikke længere er nogen som helst anledning til at skjule!
Designet på Faro V gør, at du med fordel kan placere den i rum, hvor du vil skabe højde – og naturligvis for at fremhæve det, som der nu ikke længere er nogen som helst anledning til at skjule!

Tinos V

Rene kanter og lige linjer Tinos er indbegrebet af design, og det tætteste vi er kommet på, hvad man kunne kalde ´strålende kunst´. Tinos er monteret bare 10 mm fra væggen, og er en diskret ting af skønhed, der kan skræddersys til at opfylde dine unikke krav for størrelse, farve og finish.

Højde
1.800, 1.950 mm
LÆNGDE
475, 625 mm
Type
TIV 11, 21
Finish
RAL 9016 hvid, andre RAL-farver og metalliske farver efter anmodning.

Purmo Tinos

Paros V

Det glatte skær på forsiden af ​​Paros fortsætter uafbrudt til kurverne på siden. Denne unikke funktion gør Paros uimodståelig at røre ved, og et ægte samtaleemne i alle rum i dit hjem. Der kan tilkøbes en rustfri håndklædestang som tilføjer yderligere funktion til denne radiators smukke design.

HØJDE
1.800, 1.950 mm
LÆNGDE
Type 11: 530, 680 mm
Type 21: 555, 705 mm
TYPE
PAV 11, 21
FINISH
RAL 9016 hvid, andre RAL-farver og metalliske farver efter anmodning

Boligindretning inspiration med Purmo Paros
Purmo Paros er en vertikal radiator til vanddrevet varmesystem.

Delta V

Denne smukke vertikale søjleradiator er højden af elegant opvarmning, med et iøjnefaldende retrolook og – naturligvis – højeffektiv opvarmning. Delta V tilføjer traditionel elegance til moderne komfort i dit hjem og kan fås i varianter med 2, 3, 4, 5 eller 6 søjle.

HØJDE
965 – 3.000 mm
LÆNGDE
200 – 2.500 mm
TYPE
DL 2, 3 , 4, 5, 6
FINISH
RAL 9016 hvid, andre RAL-farver og metalliske farver efter anmodning.

Vertical

Nogle gange er det et spørgsmål om plads, nogle gange et spørgsmål om smag, og Vertical er svaret på alle disse spørgsmål. Varmeeffekt og design i høj kvalitet. Vertical fås også med tilbehør såsom en håndklædestang, der tilføjer anvendelighed til dens funktionalitet.

HØJDE
1.800, 1.950, 2.100 mm
LÆNGDE
300, 450, 600, 750 mm
TYPE
VR 20, 21, 22
FINISH
RAL 9016 hvid, andre RAL-farver og metalliske farver efter anmodning.

Skift varmesystem i boligforening. vandbaserede designerradiatorer
Purmo Vertical