Hvad er den bedste varmekombination i forbindelse med renovering?

Hvad er den bedste varmekombination i forbindelse med renovering?

SPØRGSMÅL:

Hej!

Vi har købt et hus med bjergvarme installeret i 2011. Dele af huset er fra 1930’erne, og en fugtskade gør, at vi kommer til at bryde hele gulvet op. Vi overvejer nu, om der skal trækkes rør til gulvvarme i stedet. På den øverste etage (soveværelse) står der en radiator, som lækker (drypper), og hvor gulvet skal brydes op. Hvad ville I anbefale? Gulvvarme både nede (entréplan med dagligstue/spisestue og køkken) og ovenpå (soveværelse og alrum) eller gulvvarme og beholde men udskifte radiatorerne ovenpå? På forhånd tak for råd eller tips til virksomheder, vi kan spørge i Göteborg-området.

De bedste hilsner fra Catharina

 

SVAR:

Fordelen ved at have gulvvarme i hele huset er, at systemet gøres enklere sammenlignet med at have gulvvarme i stueetagen og radiatorer på første etage. Men behovet for gulvvarme er ikke ligeså stort ovenpå. Varmebehovet eksisterer primært ved vinduet, og radiatorerne leverer bedre komfort sammenlignet med gulvvarme i den forbindelse.

Hvis man vælger gulvvarme, er det vigtigt, at man sikrer sig, at isoleringen er tilstrækkelig under gulvvarmen, således at varmen ikke slipper ud af de forkerte huller.

Det bedste er at tage kontakt til en lokal rørlægger og bede om et tilbud på de løsninger, man vælger, og evt. få en byggesagkyndig til at evaluere forholdene. Purmos forhandlere finder du her.

Relaterede produkter